Getting My باورهای مذهبی To Work

از آنجا که احیای فقه با تحقق احکام شریعت معنا می یابد، ضرورت دارد که فقیه از اقتدار لازم برخوردار گردد (امام خمینی، کشف الاسرار، ص۱۹۱، ۲۰۲ و ۲۱۲). اقتدار فقیه در جهت بیان نمودن کامل احکام شریعت جز در سایه حکومت دینی ممکن نمی گردد (امام خمینی، انقلاب اسلامی، ص۹۷) و بهترین حکومت دینی آن است که حاکمش به احکام شریعت آشنا باشد (امام خمینی، شئون و اختیارات ولی فقیه، ص۱۹ـ۳۰).

حكومت كوتاه امام على - عليه السلام - چهره واقعى عدل را نمايان ساخت و نام آن حضرت را قرين عدالت نمود تا جايى كه امام على - عليه السلام - را آهنگ عدل بشرى معرفى نموده اند. شعاع و گستره عدالت آن حضرت، غير مسلمانان را نير در بر گرفت و احترام به حقوق اقليت هاى مذهبى را متبلور ساخت تا جايى كه گفته اند: آن حضرت با پيرمرد نابينايى روبرو شد كه گدايى مى كرد.

عرفان در جامعه هواخواهان اندکی دارد و عده کمی را می تواند به دور خود جمع کند. عارف در برقراری رابطه با همه دینداران ناتوان است؛ او معدودی از افراد مستعد را از جامعه جدا می سازد و حلقه مراد و مریدی را بنا می نهد. از طرف دیگر زبان عرفان سراسر رمزآمیز و کنایه آلود است و توان انتقال مسائل مورد نیاز را به مردم ندارد. مهم تر از همه اینکه عارفان همواره مورد طعن بسیاری از علمای دین بوده و پایگاه اجتماعی قوی و نیرومندی میان توده نداشته اند و امام به این مطلب واقف بودند: «.

این سه گزاره، که به اجمال بیان شد، تحولی شگرف در نظام فقهی ایجاد نمود؛ به گونه ای که آن را در خور «پروژه احیا» کرد.

مستحب است بچه ممیز یعنی بچه ای که خوب و بد را می فهمد به نماز خواندن و عبادت های دیگر عادت دهند بلکه مستحب است او را به قضای نمازها هم وادار نمایند.

این منظومه اعتقادی، امام را از ولایت فقیه به ولایت مطلقه فقیه click here سوق داده است. بر مبنای قرائت احیاگرایانه از ولایت مطلقه فقیه:

زیرا معمولا نمی‌دانند که با چه نوع گفتار و بیانی باید به تفهیم و توصیف پاسخ‌های خود بپردازند. در نتیجه، جهت کمک به فرزندان خویش و رفع ابهامات آن‌ها، باید از ابزاری مناسب بهره بگیرند یکی از این ابزارها کتاب‌ها هستند.

دستورالعمل تجربه حکما و نیاکان ما برای سرماخوردگی های سخت (آنفلوآنزا)

در تماس‌های مردمی که با ما گرفته شده، درخواست‌هایی مبنی بر آزادی پوشش در جامعه هم وجود دارد

در کشور ما پدیده احیاگرایی دو خاستگاه متفاوت دارد: یکی جریان برخاسته از روشنفکری و دیگری جریان احیاگری دینی برخاسته از عالمان دینی (سنت) است.بنابراین، دو جریان پروژه احیای دین را رهبری می کنند. برای روشنفکری دینی، احیاگرایی بخشی از پروژه بزرگتر «سازگاری دین با مدرنیته» است. براساس این رویکرد، احیای دین به نوعی با بحث سازگاری با مدرنیته پیوند می خورد.

اسلام با علم به اين كه آرامش سياسى - اجتماعى بدون امنيت فكرى - فرهنگى يا ذهنى - روانى نمى تواند پايدار بماند در اين حوزه وارد شده و با وضع قوانينى كارآمد مشكل امنيت را به طور زيربنايى حل كرده است. از نظر روانشناختى حركات فيزيكى انسان مبتنى بر حركات درونى (انديشه و فكر)است. از اين رو، حفظ نظام فكرى و فرهنگى آدميان بر ايجاد نظم اجتماعى مقدم است.

بر اين اساس، آن حضرت در پاسخ به «عبداللَّه بن عباس» كه به ايشان مى گويد: اين كفش ارزشى ندارد، مى فرمايد:

سپاس خداى را كه راه اسلام را گشوده... و آن را براى هر كه به آن چنگ زند، سبب امنيت قرار داد.

به همین راحتی میتونی آب رو تصفیه کنی و سالم بنوشی*کلیک کن

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *